De ce acum in Romania?

Astazi am fost intrebati de Metropotam, de ce credem ca este necesara conferinta in Romania.
Pe scurt le-am raspuns asa:

Conferinta este necesara deoarece consideram ca opinia publica din Romania nu are informatii corecte despre efectele prohibitiei si a fost supraexpusa campaniilor antidrog, bazate pe mesaje propagandistice, ce  ignora cercetarile stiintifice din domeniu si au ca efect cresterea stigmei si discriminarii consumatorilor de droguri.
Iata cateva exemple:

1. nu toate drogurile (nici macar heroina) produc dependenta de la prima utilizare; informatiile corecte despre efectele drogurilor permit evitarea accidentelor medicale de tipul supradozei.
2. interzicerea consumului de droguri nu este o solutie viabila. Efecte secundare ale acestei politici sunt supra-aglomerarea inchisorilor, coruptia, abuzurile impotriva drepturilor omului, epidemia HIV.
3. dependenta de droguri este o boala cronica recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, nu o infractiune. Consumatorii problematici de droguri trebuie inclusi in tratament, nu bagati la inchisoare.

Le-am povestit mai multe despre noi si ei au scris aici.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to De ce acum in Romania?

 1. Ionut says:

  Frumos proiect! Sper ca pe viitor sa fie un pas inainte.
  Incercati sa obtineti multe parteneriate in online la acest proiect, merita promovat si sunt sigur ca sunt multi oameni ce-ar accepta.
  Succes!

 2. P says:

  Sunt o persoana care nu a consumat droguri (in afara de cafea si alcool – in cantitati moderate), dar in urma informarii am realizat faptul ca:

  1) alcoolul este unul dintre cele mai periculoase droguri: am cunoscut mai multe persoane care au murit din cauza lui. Conform a mai multor studii, printre care studiul “Development of a rational scale to assess the harm of drugs of potential misuse.” publicat in prestigiosul jurnal The Lancet ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17382831 ) riscurile consumului de alcool depaseste cu mult riscurile consumurilor celor mai multor droguri (legale sau interzise), desi se poate cumpara legal de la orice magazin alimentar. Totusi istoria ne invata ca nici interzicerea alcoolului nu este o solutie (exemplu: prohibitia anilor ’30 in SUA)

  2) anumite droguri (ex: canabisul) au fost interzise din ratiuni politice si nu medicale. Riscurile consumului de alcoolul depaseste din toate punctele de vedere riscul consumului de canabis(dependenta, sevraj, pierderea controlului, moarte prin supradoza, etc)

  3) legalizarea nu reprezinta altceva decat corectarea unei grave erori comise si care a costat multe vieti

  Asadar, incerc sa ii ajut si pe altii sa inteleaga aceste lucruri si ma bucur ca si in Romania exista persoane care lupta pentru legalizare prin cai legale. Nu incalc legea si nu sustin incalcarea legii (chiar daca legea este gresita) ci modificarea ei.
  Va urez mult success.

  P.S. Inregistrarea conferintei va fi disponibila online?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s